Hoe noodzakelijk is filtratie?


Perslucht kan verontreinigd zijn met stof, vuil, olie en andere deeltjes. Deze verontreinigingen kunnen de kwaliteit van de perslucht verminderen en schade veroorzaken aan de eindverbruikers. Aan de hand van de juiste filtratie blijft de kwaliteit van uw perslucht gewaarborgd.
​Afhankelijk van de verschillende sectoren moeten de opgelegde ISO 8573 normeringen worden gerespecteerd. Volstaat een werking met een positief dauwpunt? Of is een negatief dauwpunt vereist? Wat met overtollig vocht, olie en stofdeeltjes? Komt de perslucht in aanraking met voeding? Hoe meer filters, hoe meer drukval?

LibAir helpt je verder met het selecteren van de juiste filter en drogers.

Filters

Aan de hand van de juiste filtratie blijft de kwaliteit van uw perslucht vrijwaart. Afhankelijk van de eindverbruiker kan u de opstelling van de filtratie gaan samenstellen. 

Koeldrogers

Een koeldroger wordt gebruikt om het vochtgehalte in de lucht te verminderen. Na compressie stijgt de temperatuur evenredig met het vochtgehalte. Via de koeldroger worden in twee fases de temperatuur ± 3°C gebracht waardoor een grote hoeveel vocht kan worden afgevoerd. 

Adsorptiedrogers

Adsorptiedrogers worden gebruikt wanneer de eindtoepassingen droge schone perslucht eisen. Aan de hand van twee kolommen die elk hun eigen droogkorrels hebben, wordt het nodige vocht geadsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat u hiermee een negatief dauwpunt kan realiseren tot -70°C. Zo vermijdt u bacteriegroei in uw persluchtleidingen. 

Persluchtvaten

Het gebruik van een persluchttank kan de efficiëntie en stabiliteit van een persluchtsystem verbeteren. U kan kiezen voor een nat- of een droog persluchtvat. Verder kan het als buffer dienen om drukval te minimaliseren en of vermijden.

Olie-waterafscheiders

Via de olie-waterafscheider slaagt u er in om het vervuilde condensaat correct af te voeren. Hierbij wordt de olie en resterende deeltjes uit het water gefilterd waardoor dit milieu vriendelijk kan verwijderd worden. Het resterende afvalwater voldoet dan aan de VLAREM wetgeving en mag dus op de riolering gestort worden.

ISO-Normering 8573-1

LibAir adviseert u bij het bepalen van uw benodigde luchtkwaliteit.

Wordt gebruikt in de volgende industriëen


Elektronica icoon

Elektronica

Industriële productie icoon

Industriële productie

Chemicaliën icoon

Chemicaliën

Voedingsmiddel icoon

Voedingsmiddel / dranken

Automotive icoon

Automotive

Algemeen icoon

Algemeen

Farma icoon

Farma

Bouw icoon

Bouw

Hebt u interesse in onze producten?

Krijgt u graag inzicht in de juiste downstream voor uw installatie?
LibAir denkt graag met u mee. Onze Sales Engineers staan voor u klaar om een pasklare oplossing uit te werken.


  Contacteer ons vrijblijvend